Puterea de vindecare a uleiului de oregano!

Uleiul de oregano are proprietati vindecatoare uimitoare si este un subiect de mare interes in ultima vreme. Din cele 52 de plante medicinale testate, numai uleiul de oregano a reactionat pozitiv atunci cand a fost vorba de tratamentul Candida, E. coli si salmonella.

Oregano este o planta mediteraneana considerata a fi una dintre cele mai vindecatoare plante din lume. Uleiul sau derivat din specii salbatice de oregano prin intermediul unui proces special de distilare este foarte apreciat. Studiile au aratat rezultate noi in care au descoperit ca uleiul de fenol de oregano, carvacrolul, dezactiveaza microorganismele periculoase si contaminantii la un nivel in care poate influenta in mod pozitiv prepararea si siguranta alimentara.

Uleiul de oregano are proprietati antibacteriene, precum si antioxidanti si poate distruge carcinogeni in procesul de preparare a alimentelor la temperaturi inalte.

Cand adaugam ulei de oregano in carnea tocata de vita carvacrolul previne 78% din formarea moleculelor heterociclice carcinogene care apar atunci cand grasimea animala este preparata la temperaturi ridicate.

Un alt studiu a constatat ca uleiul de oregano poate distruge salmonella si Escherichia Coli. Studiile arata ca folosirea  uleiului de oregano este extrem de benefica si ca poate fi aplicata in productia de alimente industriale.

Uleiul de oregano poate fi uneori extrem de eficient, ceea ce inseamna ca ar putea inlocui majoritatea alimentelor care trateaza colonul, ficatul si sistemul digestiv. Aceasta este o veste buna pentru persoanele care au Candida, infectii fungice, etc. Intr-un studiu, 77% dintre pacientii care au folosit ulei de oregano timp de sase saptamani au fost capabili sa trateze complet Candida.

Uleiul de oregano este util si ne poate ajuta sa prevenim acumularea de greutate corporala in exces. Cateva dintre incredibilele sale beneficii vor fi prezentate in randurile urmatoare:

 Proprietati anti-bacteriene

Carvacrolul este cea mai valoroasa substanta medicinala gasita in oregano.  Are proprietati antibacteriene puternice. Oamenii de stiinta britanici au facut cercetari care au confirmat faptul ca uleiul de oregano actioneaza asupra a 25 de bacterii diferite. Uleiul este extrem de eficient impotriva microbilor care promoveaza infectii ale intestinului si ale tractului urinar, febrei tifoide, holerei, ulcerelo si infectiilor pielii.  In plus, fata de uciderea bacteriilor, are o activitate antivirala puternica, protejeaza impotriva gripei, racelii, oreionului, etc.

 Proprietati antifungice

Proprietatile agresive anti-fungice ale uleiului de oregano previne infectiile persistente, cum ar fi candidoza si infectiile fungice prezente la nivelul unghiilor. Cand vine vorba de tratarea candidozei, trebuie baut uleiul, iar pentru tratarea ciupercilor prezente la nivelul unghiilor, trebuie aplicat la nivel local.

Actioneaza impotriva cancerului

Uleiul de oregano poate deveni o parte a terapiei impotriva cancerului.  Oamenii de stiinta au testat modul in care uleiul de oregano actioneaza asupra celulelor cancerului de prostata. Carvacrolul provoaca apoptoza, adica auto-distrugerea celulelor cancerului de prostata. Apoptoza este unul dintre modurile in care organismul scapa de celulele maligne din organism.

Protejeaza vederea si auzul

Proprietatile antioxidante ale uleiului de oregano au un efect pozitiv asupra protejarii pe termen lung a sanatatii. Are capacitatea de a proteja impotriva radicalilor liberi si de a repara celulele deja deteriorate.  Antioxidantii incetinesc imbatranirea, protejeaza impotriva cancerului, previn degenerarea maculara si pierderea vederii si auzului, precum si alte boli legate de efectele radicalilor liberi.

Primul ajutor in caz de muscaturi de insecte

Uleiul de oregano are puterea de a neutraliza muscatura albinelor, paianjenilor si serpilor. Realitatea este ca uleiul de oregano este de nepretuit cand vine vorba de astfe de situatii. Este, de asemenea, destul de util in prevenirea infectiilor, reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de intepaturi si de muscaturi de animale.

 Aplicarea uleiului de oregano

Doza recomandata de ulei de oregano este de la 1 pana la 4 picaturi, de trei ori pe zi (Maxim 12 picaturi zilnic, dar niciodata administrate intr-o singura doza). Are un gust puternic si prin urmare, trebuie diluat in suc sau in ceai.

Pune picaturi sub limba si apa calda cu sare daca suferi de dureri dentare sau de infectii ale cavitatii bucale. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca remediu naturist impotriva infectiilor sinusale.

Sursa: https://e-dimineata.ro

Va multumesc,

Psiholog Nutritionist Alina Blagoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.