„Bolile civilizației, de care suferă omul, iau naştere mai ales pe calea alimentației
şi pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentații corecte.” Dr. H. P. Rusch
Nutritia clinica urmareste programe nutritionale personalizate in functie de afectiunea pe care o are pacientrul. Dieta, in cazul bolilor organice, trebuie sa fie echilibrata si corecta deoarece ajuta organismul sa lupte cu boala si ii influenteaza starea de bine a individului.
Nutritia clinica este adresata persoanelor care sufera de diferite afectiuni medicale si care au nevioie de indrumari speciale ale dietei.
Afectiuni in evolutia carora alimentatia are un rol important:
Alergii si intolerante alimentare
Afectiuni ale tractului gastro-intestinal
- reflux gastro-esofagian
- esofagite
- gastrite
- ulcer duodenal
- constipatie
- diaree
- boala celiaca
- boli inflamatorii ale intestinului
- sindromul colonului iritabil
- afectiuni ale ficatului, pancreasului, vezicii biliare.
Boli de nutritie si metabolism
- diabet zaharat
- guta
- dislipidemi
Afectiuni ale glandei tiroide
Boli cardiovasculare
Afectiuni ale aparatului respirator
Afectiuni ale aparatului excretor
Afectiuni din sfera oncologiei
Bulimie, anorexie
Va multumesc,
Psiholog Nutritionist Alina Blagoi