Cura cu grau verde beneficii si mod de administrare

 Sucul obtinut din grau verde este o adevarata colectie de vitamine, enzime si minerale, cu efecte benefice asupra intregului organism, dar mai ales asupra tubului digestiv. 

Sucul de grau verde are o compozitie micronutritionala extrem de bogata: 

– 92 minerale, dintre care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fier,magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf,zinc, mangan, cobalt, cupru si iod
20 de aminoacizi, sute de enzime diferite, antioxidanti si fitohormoni
– vitamine: beta caroteni, vitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C, E, K, D si PP
– 70% din suc este clorofila, supranumita si „sangele verde” deoarece are o structura asemanatoare cu sangele uman

    „Sucul de Iarba-de-grau este nectarul reintineririi celulelor, plasma tineretii, sangele vietii. Elementele care lipsesc in celulele corpului tau, in special enzimele, vitaminele, hormonii si acizii nucleici pot fi obtinute prin aceasta transfuzie zilnica de suc verde.“ – Viktor Kulvinskas, autorul cartii „Survival into the 21st Century”.

Cum se desfasoara cura cu grau verde

Pentru a face tratamentul cu grau verde, trebuie in primul rand sa ne asiguram materia prima. Pentru aceasta, vom pune intr-o tavita de plastic un strat de pamant fertil de flori, netratat chimic, cu o grosime de doi-trei centimetri, si il vom insamanta cu boabe de grau (se gasesc la magazinele naturiste) puse des, la 1-2 mm una de cealalta. 

Vasul se pune apoi pe pervazul ferestrei si se uda la un interval de timp de 2-4 zile. In doua saptamani graul verde va rasari si va creste la o inaltime de 15-20 cm. Atunci este momentul potrivit pentru recoltare. 

Iarba de grau verde trebuie utilizata numai sub forma de suc. Dr. Ann Wigmore, cea care a descoperit puterea exceptionala a sucului de grau, a mentionat ca iarba este mai greu de digerat, fiind foarte fibroasa si suparatoare ca textura. Omul nu se poate compara cu animalele care rumega totul, exagerat de bine. 

La inceput, e bine sa se inceapa treptat, de la o lingurita cu suc pe zi, apoi doua… trei, pana se ajunge la 50 ml (4 linguri).

Se bea intotdeauna numai suc proaspat, pe stomacul gol. Nu trebuie sa treaca niciodata mai mult de 20 de minute de la stoarcere, fiindca sucul se oxideaza repede si isi pierde puterea de vindecare. Se poate bea diluat cu apa si eventual, dupa ingerare, daca apare senzatia de greata, se poate consuma suc de lamaie. Daca veti incerca sa adaugati zeama de lamaie in sucul de grau, aceasta nu se va dilua.
 
Cateva recomandari terapeutice

Cura cu grau verde este recomandata intr-o multitudine de afectiuni digestive specifice primaverii.

In cazurile de gastrita hiperacida si de ulcer, in masura in care sucul de grau este tolerat (pentru ca nu toti pacientii suporta acest remediu), are o actiune calmanta, favorizeaza cicatrizarea si regenerarea tesuturilor afectate de boala. 

In colita de putrefactie, care apare sau se agraveaza invariabil la sfarsitul iernii, din cauza consumului exagerat de proteine, cura cu suc de grau verde ajuta la modificarea florei (devenita patologica) si favorizeaza eliminarea reziduurilor din colon.

In multe cazuri de enterita sau de colon iritabil, cura cu mladite de grau are efecte calmante si determina vindecarea gradata a acestor afectiuni. 

Sucul obtinut din graul verde este o adevarata colectie de vitamine, enzime si minerale, cu efecte benefice asupra intregului organism, dar mai ales asupra tubului digestiv.

Mai mult, el are o actiune reparatoare, favorizand regenerarea epiteliilor lezate de feluritele boli, calmand durerile, cicatrizand leziunile si normalizand procesele digestive.

Sursa: https://www.vivanatura.ro/cura-cu-grau-verde-pentru-colon-si-stomac/

https://sanatate.bzi.ro/cura-cu-grau-verde-pentru-colon-si-stomac-64833

http://terapii100.blogspot.ro/2013/11/sucul-de-grau-verde-un-supermedicament.html

Va multumesc,

Psiholog Nutritionist Alina Blagoi

Retineti:

A comenta pe acest site (ca si pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept.

De aceea, va rugam:

  • Referiti-va, pe cat posibil, doar la subiectul postarii.
  • Folositi un limbaj decent.
  • Daca intrati in polemici cu alti comentatori, folositi argumente, nu injurii.
  • Comentariile care nu respecta aceste cerinte nu vor putea fi publicate.
  • Va multumim si va asteptam cu interes opiniile si sugestiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *