Bolile de stomac- cauze spirituale

“Exista o relatie inte erori si imbolnavire? Putem preveni sau vindeca o imbonavire prin eliminarea erorilor? Dar intre personalitate si boala exista o legatura? Sigur ca exista.

Un coeficient de personalitate bun presupune armonie, deci sanatate mentala si sanatate somatica.

“Rumegarea gandurilor” are efect asupra aparatului digestiv, pentru ca, desi este simbolica, se reflecta in planul concret. Simbolurile au o putere foarte mare. Noi “rumegam”/gandim in simboluri, si daca nu le digeram, aparatul digestiv se imbolnaveste. Dar nu toate aceste “rumegari” duc la cancer.

Cunosc cazul concret al unui barbat care facea curse intre sotie si amanta, una locuind in Tineretului, iar alta in Militari. Ele nu au stiut niciodat una de alta. Personajul masculin nu mai este in viata, a murit de cancer la tubul digestiv. El nu a reusit sa digere aceasta situatie adulterina. Daca ar fi reusit sa digere aceasta situatie duplicitara, credeti ca ar fi scapat de cancer?

Ati putea sa ma intrebati, din moment de binele este intotdeauna recompensat, iar raul este pedepsit, de ce nu sporeste binele si raul de ce nu descreste?

Sf. Augustin a dat raspunsul la aceasta intebare: raul nu scade pentru ca, desi este pedepsit intotdeauna, acest lucru se intampla cu mare intarziere. Niciodata imediat. Si pana la pedeapsa omul are timp sa mai faca 100 de pacate. Mecanismul bio-feedback functioneaza in acest fel la oameni. 

Dar intarzierea in primirea raului are un scop: este o sansa pentru unii sa se salveze, sa descopere ca au gresit. Cei sensibili, cei care pot sa-si insuseasca o lectie, se salveaza prin aceasta intarziere.

Trebuie sa intelegem ca nu orice rumegare de ganduri va aduce disfunctii grave in aparatul digestiv.

Toti oamenii digera ganduri, e drept, dar ei se impart in doua categorii:
– unii gandesc impotriva semenului, asta implica ura, agresivitate, manie
– gandesc impotriva lor insile – auto-agresivitate, culpabilizare

Urmarea in imbolnavire este diferita la fiecare din aceste doua categorii.

Pacatul impotriva semenului este mult mai grav decat cand rumegi ganduri care te privesc pe tine si care nu vizeaza un atac impotriva celuilalt.”

“De unde putem sti ca gresim? Din faptul ca suferim. Ori de cate ori suferi este din cauza neadaptarii tale si din cauza ca gresesti undeva.

“Nu ma culpabilizez, nu ma atac si nu desfiintez”, iata formula. Omul care se analizeaza, care cunoaste si infrange intunericul, scapa de boli.

Drumul se continua prin exercitiul spiritual numit linistire. Daca dai “valurile” creierului la o parte, terenul linistii creeaza cel mai bun dialog cu resursele noastre launtrice. ”

O alta modalitate de vindecare este sugestia sau autosugestia. Repetati seara inainte de culcare “cu fiecare zi ma simt din ce in ce mai bine”, faceti aceste cuvinte sa fie cel mai des auzite in mintea voastra si asa va fi!

Sursa: Fragmente din Vasile Andru

In incheiere as dori sa mai adaug un fragment, care se cheama tratament si purificare, de autor anonim, pe care l-am primit pe mail, si este foarte frumos ca sa nu-l impartasesc aici cu voi:

“Am fost la clinica Domnului pentru un control de rutina si am constatat ca sunt bolnav:

Cand Domnul mi-a masurat tensiunea, am remarcat ca tandretea mea era foarte scazuta.

and mi-a verificat temperatura, termometrul indica 40 de grade de anxietate.

Am facut si o electrocardiograma, iar diagnosticul a fost acela ca am nevoie de cateva transfuzii de iubire, deoarece arterele mele erau astupate de solitudine si amaraciune. Ele nu mai puteau iriga inima mea goala.

Am fost la ortoped deoarece nu mai puteam sa merg alaturi de fratele meu.

Nu puteam sa ii acord o imbratisare fraterna, pentru ca imi facusem o fractura cand m-am impiedicat de gelozie.

Domnul mi-a mai descoperit o miopie datorita faptului ca nu puteam sa vad dincolo de aspectele negative ale aproapelui meu.

Cand i-am spus Domnului ca urechile mele au asurzit, El a constatat ca am neglijat sa ascult zilnic vocea sa.

In marea sa milostivire, Domnul mi-a oferit o consultatie gratuita. Astfel eu ma angajez, parasind aceasta clinica, sa nu iau decat remediile naturale pe care Domnul mi le-a prescris in acest moment de adevar cu mine:

Cand ma ridic din pat sa beau un pahar de recunostinta;

Inainte de a merge la munca sa iau o lingura de pace.

La fiecare ora sa aplic o compresa de rabdare si sa inghit un vas de umilinta.

Spre casa sa imi fac o injectie cu o buna doza de iubire.

Si, inainte de a merge la culcare, sa iau doua capsule de constiinta impacata.

Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!

Insanatosire grabnica!”

Sursa: https://autoeducare.ro

Va multumesc,

Psiholog Nutritionist Alina Blagoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.