Alimente care hranesc glanda pineala sau glanda celui de-al treilea ochi

Glanda pineala, cunoscuta si sub denumirea de glanda maestru, sau glanda celui de-al treilea ochi, constituie sediul constiintei creierului uman. Este de marimea unui bob de mazare si se afla pozitionata intr-o cavitate din spatele glandei pituitare.

Ea secreta in mod natural un hormon numit melatonina, care regleaza ritmurile corporale zilnice, inclusiv ritmul circadian. Antrenarea si dezvoltarea functiei si energiei glandei pineale este extrem de importanta, intrucat aceasta se rasfrange asupra tuturor sistemelor corpului, si are potentialul de a determina amploarea si anvergura actelor mentale de constientizare si de constiinta, precum si a modului in care percepem lucrurile din jur si experientele proprii.

Lumina soarelui  are o importanta deosebita pentru glanda pineala, de unde putem desprinde concluzia ca lumina solara, in sine, reprezinta o veritabila sursa de hrana pentru acest centru al constiintei umane. Lumina solara este preluata si prelucrata de ochi, piele, par, pilozitatile nazale si urechi, cu conditia ca aceste organe si parti corporale sa se afle in contact direct cu lumina timp de cel putin 30 de minute pe zi. Pentru a hrani pe deplin glanda pineala, cel mai indicat este ca lumina solara sa patrunda in corp prin pupilele oculare.

Algele marine uscate la soare contin cantitati mari de vitamina D, mai multe vitamine din grupul B, precum si iod. Printre aceste sortimente de alge se numara si kombu, arame, wakame, dulse, si nori.

Legumele cu frunze de culoare verde-inchis, cum sunt varza obisnuita, napii, mustarul verde (frunzele de mustar), brocoli, sunt extrem de hranitoare pentru glanda pineala, in special pentru faptul ca aceasta glanda absoarbe proprietatile legumelor verzi si le distribuie in mod corespunzator catre toate sistemele corpului, astfel incat intregul organism sa fie bine aprovizionat cu hrana.

Carnea, inclusiv carnea de peste, care contine niveluri crescute de mercur, bauturile carbogazoase, fluorul omniprezent in apa potabila si nelipsit din pasta de dinti, precum si expunerea la smog si alti factori poluanti afecteaza functionarea glandei pineale, putand genera o serie de tulburari.

Din moment ce de fiecare data cand consumi carne ingerezi inclusiv ADN-ul animalului sacrificat, se speculeaza ca prin fiecare portie de carne consumata am prelua inclusiv experientele traite ale acestuia, lucru care poate destabiliza si defocaliza glanda pineala de pe propria matrice de constientizare psihica.

Alimentele potrivite pot influenta in mod pozitiv glanda pineala, de aceea fiind indicat sa consumi mai multe alimente crude, pe principiul alimentatiei vegetariene sau vegane. Se recomanda inclusiv sa iti echipezi locuinta cu un ozonizator si sa instalezi un filtru de apa. La fel de mult pe cat are nevoie de lumina solara pentru a spori gradul de constientizare psihica, glanda pineala are nevoie si de serotonina pentru a se activa in mod corespunzator.

Corpul produce serotonina atunci cand creierul se afla in stare de repaus, asadar in timpul somnului. De aceea se recomanda sa dormi intr-o incapere intunecata, calitatea somnului rasfrangandu-se, la randul ei, in mod direct asupra glandei pineale.

Printre alimentele care incurajeaza productia de serotonina se numara migdalele, bananele, ardeiul iute, orezul, cartofii, mazarea si fasolea boabe.

Sursa: https://secretele.com/2015/11/alimente-care-hranesc-glanda-pineala.html

Va multumesc,

Psiholog Nutritionist Alina Blagoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.